Case 2

Rutger van Os, interim professional

In de interim wereld kom je elkaar zo af en toe tegen en praat je dan even bij. Zo kenden Paul en ik elkaar al een aantal jaren voordat hij mij benaderde voor een mogelijke interim opdracht bij Aegon Asset Management. Alhoewel ik aanhikte tegen de reisafstand woonwerkverkeer klonk de opdracht zo uitdagend dat mijn interesse was gewekt. Uitermate prettig hierbij was dat Paul zelf weliswaar geen inhoudelijk specialist is op mijn vakgebied (Governance, Risk & Compliance) maar zich wel inhoudelijk zodanig in de opdracht had verdiept dat hij erg gedegen kon beschrijven wat er door de opdrachtgever gevraagd werd.

Na een prettig gesprek met de o.a. de CRO van Aegon Asset Management en daarna Frank zelf kon ik snel starten. De invulling van de opdracht kende enkele unieke aspecten. Naast een verdieping van mijn kennis van de branche vermogensbeheer heb ik ook mijn managementvaardigheden flink kunnen bijschaven. Eén van de uitdagingen hierbij was dat ik formeel leidinggevende van de afdeling was, maar dat ik de uitvoering van de managementtaken zoveel mogelijk moest delegeren aan Frank als mijn beoogde opvolger. De kunst van het loslaten zeg maar wel met veel klankborden en coachen om Frank zo goed mogelijk als manager te laten starten. En dat is prima gelukt.

Wat wel eens vergeten wordt, is dat de intermediair naast een rol naar de zzp-er ook een rol heeft naar de opdrachtgevende klant. Ik heb een bijzondere rol vervuld binnen Aegon Asset Management en Paul is prima in staat gebleken de verwachtingen goed te managen richting zowel mij als de opdrachtgever. Daarnaast communiceert Paul helder en hanteert hij het principe 'afspraak is afspraak'. Verder waardeer ik bijzonder aan hem dat hij een volwassen sparringpartner is in tal van zaken die je tegen kan komen als interim professional.

Paul is prima in staat gebleken de verwachtingen goed te managen naar zowel mij als de opdrachtgever. Daarnaast communiceert Paul helder en hanteert hij het principe 'afspraak is afspraak'. Professional