Voor professionals

Foto: ik ben voorzitter van zzp-finance&risk netwerk Common Sense. Regelmatig komen we bij elkaar om elkaar beter te leren kennen en kennis te delen. Voor meer informatie over dit netwerk, zie www.commonsense.pro

Wat doet Quermo?

Quermo is met name gespecialiseerd in de bemiddeling van ervaren (interim) professionals die werkzaam zijn in de vakgebieden Finance en/of Risk. Daarbij kunt u denken aan functies als CFO's, Financieel Managers, Controllers, CRO's, Managers Risk, Auditors, Reportingspecialisten, etc.

De dienstverlening betreft zowel de tijdelijke inzet van een professional (interim) als om de inzet van een professional in vaste dienst (executive search). Tevens worden regelmatig grote veranderprojecten via Quermo bemenst.

Quermo bemiddelt verder in alle branches en voor een belangrijk deel in de wereld van verzekeraars, pensioenfondsen, vermogensbeheer en banken.

Er blijkt heel wat kaf tussen het koren van de bemiddelaars te zitten. Quermo is daarop een zeer positieve uitzondering. Paul gaf het idee alleen voor mij bezig te zijn.
Rob, ervaren  professional

Wat is de toegevoegde waarde van Quermo voor mij als (interim) professional?

Het kenmerkende van Quermo is een mensgerichte benadering. Ieder individu is immers uniek en heeft zijn eigen verleden, competenties, interesses en ambities. Quermo beseft dit en houdt daar rekening mee. Dit gebeurt allereerst door goed in te schatten wat u als (interim) professional te bieden en te wensen hebt, want pas daarna is een goede match mogelijk.

Zijn er voorbeelden waaruit de toegevoegde waarde van Quermo blijkt?

Om u een goed beeld te geven wat Quermo in de praktijk doet is aan een aantal opdrachtgevers en (interim) professionals gevraagd een bijdrage te leveren aan een aantal recommendations cq cases.  Want wie kan beter aangeven wat Quermo aan toegevoegde waarde heeft dan bestaande relaties die Quermo's dienstverlening ervaren hebben?

Ik gun iedere (startende) zelfstandige finance professional een opdracht in samenwerking met Quermo. Gewoon om te ervaren hoe interimmen ook kan zijn.
 Nathalie, interim professional

De cases geven een indruk van de functies en het type organisaties waar Quermo actief in en voor bemiddelt. Tevens wordt in elke case door een (interim) professional beschreven hoe hij/zij de samenwerking met Quermo ervaren heeft.

Meer cases

Wat me telkens opvalt is dat de opdrachtgevers ongevraagd vertellen dat ze erg tevreden zijn over de aansluiting tussen hun riskmanagementvraagstuk en de door Quermo aangeboden professional(s).
Ik gun iedere (startende) zelfstandige finance professional een opdracht in samenwerking met Quermo. Gewoon om te ervaren hoe interimmen ook kan zijn.
Het is bijzonder gewaardeerd dat Paul ons heeft geïntroduceerd bij Pieter Omtzigt, de pensioengoeroe van de Tweede Kamer.
Telkens als Paul mij een opdracht aanbiedt weet hij waarom de opdracht mij goed past. Het is geen toeval dat ik altijd een 'klik' voel met de opdrachtgevers en de afdelingen waar ik werk.
Paul is prima in staat gebleken de verwachtingen goed te managen naar zowel mij als de opdrachtgever. Daarnaast communiceert Paul helder en hanteert hij het principe 'afspraak is afspraak'.
In het gesprek over de opdracht heeft Paul niet alleen uitvoerig uitgelegd wat ik in deze rol kon verwachten, maar hij wist ook veel te vertellen over de cultuur van het bedrijf, hoe de afdeling is opgebouwd, de sfeer, etc
Paul leverde meerdere interimmers die prima met elkaar konden samenwerken. Met de meeste van hen heb ik nog steeds een leuk contact.
1
2
3
4
5
6
7

 

Quermo werkt met een netwerkconcept. Wat houdt dat in?

Het netwerkconcept is naast de mensgerichte benadering één van de kenmerken van Quermo. Dit houdt in dat Quermo in een breed netwerk van allerlei bedrijven, instellingen en samenwerkende partners acteert van waaruit relaties aan Quermo vragen mee te denken bij het invullen van de (interim) vraag die bij hen vacant staat. 

Verder is Quermo actief verbonden aan de zzp-netwerkgroep Common Sense Committed Financials. Deze vereniging bestaat uit interim professionals die al langere tijd werkzaam zijn op de vakgebieden Finance & Risk. Zij voeren samen opdrachten uit, delen (markt)kennis en organiseren relatiedagen met elkaar.

Lees hier meer over het zzp-netwerk Common Sense Committed Financials.

Quermo's betrokkenheid bestaat naast het voorzitterschap onder meer uit het invullen van vacante posities bij relaties van de netwerkleden.

Al deze netwerkcontacten leiden tot meer vraag richting Quermo en daarmee tot een grotere kans dat Quermo een vaste baan of interim opdracht aan u kan aanreiken.

Welke vacatures en/of interim opdrachten heeft Quermo in portefeuille?

Het actuele aanbod van vacatures en interim opdrachten staat vermeld in het blok 'vacatures / opdrachten'. Het overzicht geeft een beeld van de openstaande portefeuille. Niet alle vacante posities staan vermeld op de site. De reden hiervoor is divers: soms is dat op speciaal verzoek van de opdrachtgever, soms het gevolg van de snelheid waarmee de vraag wordt ingevuld, etc. 

wat zijn de kosten voor mij als Quermo een interim opdracht of vaste baan voor mij vindt?

Indien Quermo een vaste baan voor u vindt, dan brengt Quermo u geen kosten in rekening. De opdrachtgever betaalt in dat geval een bemiddelingsfee. Voert u via Quermo een interim opdracht uit bij een opdrachtgever van Quermo dan is een deel van het tarief dat de opdrachtgever voor uw inzet betaalt voor Quermo. Aan inschrijving bij Quermo zijn geen kosten verbonden.

Welke gedragscode hanteert Quermo?

Quermo volgt de sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en organisatie-ontwikkeling (NVP). U kunt er zodoende vanuit gaan dat Quermo uw CV en elk contact vertrouwelijk behandelt.

Lees hier meer over de NVP-sollicitatiecode.

Tevens volgt Quermo de richlijnen van de AVG en wordt het verstrekken van uw persoonlijke gegevens aan derden alleen gedaan als u daarvoor uw akkoord aan Quermo heeft gegeven.

Hoe schrijf ik me als (interim) professional in?

Wilt u reageren op een vacature of interim opdracht die op deze site vermeld staat, dan is dat mogelijk door uw gegevens in te vullen in het blok 'solliciteren' bij de betreffende vacante positie. Algemeen inschrijven is mogelijk door uw gegevens in te vullen in onderstaand blok 'inschrijven'.

Inschrijven

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.