Case: Directeur Uitvaart-verzekeraar met spoed op zoek naar een (interim) Senior Auditor

René Collé, opdrachtgever

Utimo december stopte ik als directeur/CFO van Monuta. Mijn opvolger begon in het eerste kwartaal daarna zoals gepland. Dat was ook geen probleem omdat de organisatie stabiel en professioneel was en alle sleutelposities goed waren ingevuld. Echter, begin november meldde de Senior Auditor cq manager van de auditafdeling dat hij een andere uitdaging had gevonden. Fijn voor hem maar vervelend voor Monuta en mij. De (financiele) directiepositie tijdelijk open én de Senior Auditpositie niet ingevuld, dat is niet goed voor het bedrijf, niet goed naar de toezichthouder en ongelukkig in een jaarafsluitperiode.

Ik kende Paul van Bijsterveldt al enkele jaren. Met enige regelmaat spraken wij elkaar over ontwikkelingen in de organisaties waar ik verantwoordelijk voor was, maar ook over ontwikkelingen in de branche. Door deze relatie, door zijn actieve, meedenkende houding én zijn grote netwerk heb ik direct Paul gebeld met het verzoek om zo snel mogelijk een goede interim Senior Auditor te zoeken die mogelijk ook zou willen blijven in geval van een goede match tussen hem of haar en Monuta.

Binnen enkele dagen zat ik aan tafel met een goede kandidaat en binnen een week was alles geregeld, inclusief een constructie in geval van indiensttreding. Een goed voorbeeld van goede samenwerking en snel handelen in het belang van de klant.

Met een gerust hart liet ik hierdoor de organisatie achter, waarbij deze belangrijke positie weer met een uitstekende professional is ingevuld. 

Paul van Bijsterveldt, Quermo

Dit is een goed voorbeeld waarom een kennismaking met elkaar voorafgaand aan een vraag zo belangrijk is. Als de nood aan de man is, is het beter schakelen en wordt de kans op een goede match verhoogd. De betreffende Senior Auditor die als interimmer circa 10 jaar werkzaam was is ook daadwerkelijk na een tijdelijke inzet via Quermo bij Monuta in dienst getreden. Dit naar volle tevredenheid van alle partijen.

Dit soort detach/vast-constructies komt niet heel vaak voor op het niveau waarop Quermo acteert maar is wel mogelijk. De behoefte van de opdrachtgever daarin is bepalend. En natuurlijk moet ook de (interim) professional er voor open staan. Voor meer informatie ben ik persoonlijk bereikbaar via 0622795459.