Case: lid zzp-netwerk Common Sense over samenwerking met Quermo

Hans Broekhuis, interim professional en lid Common Sense

Ik werk al langere tijd als freelance controller. Paul van Bijsterveldt ken ik sinds de oprichting van het zzp-netwerk Common Sense Committed Financials. Deze vereniging bestaat uit meerdere interimmers die ervaring hebben op de werkgebieden Finance & Risk. We ontmoeten elkaar en anderen een keer of 10 per jaar. Je leert elkaar daardoor goed kennen en je weet vrij snel wat je aan elkaar hebt.

Gedurende het lidmaatschap heb ik Paul bij diverse opdrachtgevende relaties van mij geïntroduceerd en niet voor het laatst ga ik van uit. Aan enkele van die relaties heeft hij namelijk een geschikte kandidaat aan kunnen reiken, tot volle tevredenheid van mijn contacten.

De reden dat ik graag zaken doe met Quermo en Paul is allereerst dat hij zich goed verdiept in de klantvraag als ook in de aangeboden kandidaat. Paul schakelt verder snel, beschikt over een goed netwerk en niet onbelangrijk: hij gaat niet voor het korte termijn succes. Paul geeft namelijk waar nodig duidelijk zijn zienswijze ook al betekent dit dat de opdracht niet door hem moet worden ingevuld.

Tenslotte vervult Paul al enige tijd op uitstekende wijze de rol van voorzitter van ons netwerk. Dat doet hij daadkrachtig, gestructureerd en altijd kijkend vanuit kansen en mogelijkheden.

Paul van Bijsterveldt, Quermo en voorzitter Common Sense

Ik ben zoals Hans ook al beschreef voorzitter van de vereniging Common Sense. Aansluiting bij deze groep ervaren interim professionals geeft mij allereerst extra voeding voor mijn dagelijks werk. Wat speelt er in de markt, wat zijn de drijfveren van interim professionals, welke onderwerpen zijn actueel, etc. Daarnaast is het leuk en zinvol kennis te delen vanuit mij naar de andere leden en vice versa. Dat kunnen inhoudelijke onderwerpen zijn als SixSigma, Solvency, Activity Based Costing, Risicomanagement, etc, maar ook onderwerpen over pensioenontwikkelingen, branchevraagstukken of vraagstukken die het HR termijn raken. En misschien ligt de toegevoegde waarde van dit netwerk voor mij nog wel het meest in het intensief kennen van de leden, wat hun specialisatie is, hoe ze tegen dingen aankijken, wat hun persoonlijke ambitie is, wie ze kennen, etc.

Ik ga er zonder twijfel dan ook vanuit dat mijn betrokkenheid bij Common Sense nog jaren zal duren, al dan niet als voorzitter. Meer informatie over Common Sense is te vinden via www.commonsense.pro. Natuurlijk vertel ik er graag verder over. Voor meer informatie ben ik persoonlijk bereikbaar via 0622795459.