Case: Pensioen-specialist en Actuaris samen aan de slag bij ondernemings-pensioenfonds

Arnoud Ringelberg, interim professional

Bij een groot ondernemings-pensioenfonds bestond enkele jaren geleden behoefte aan een ervaren interim professional met een combinatie van pensioenkennis en projectmanagement-ervaring. Dankzij mijn jarenlange relatie met Paul van Bijsterveldt, waarbij we elkaar periodiek en wederzijds op de hoogte hielden van de stand van zaken, wist hij mij snel te vinden. Ik werd voorgesteld bij de opdrachtgever als 1 van de 2 kandidaten. Nadat de directeur van het pensioenfonds, die Paul overigens ook al enige tijd kende, voor mij gekozen had werd de samenwerking met Quermo concreet. Die samenwerking duurt nu al een langere tijd bij dezelfde opdrachtgever. Dit naar volle tevredenheid van alle betrokkenen.

Marc Simon Visser, interim professional

Bij hetzelfde ondernemingspensioenfonds was op een bepaald moment behoefte aan een de inzet van een management consultant om onderzoek te doen naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering te optimaliseren, eea met het oog op toekomstige ontwikkelingen in de pensioenwereld in het algemeen en de organisatie in het bijzonder. Paul heeft mij toen met enkele andere interim professionals bij de opdrachtgever voorgesteld. De opdrachtgever wilde een brede keuze van mensen met diverse achtergronden. Daar was Paul vooraf ook transparant over richting mij. Na de kennismaking met de directeur van het pensioenfonds bleek ik de geschikte consultant.

Eenmaal gestart heeft Arnoud mij wegwijs gemaakt in de projectdocumenten en projectstructuur. Daarna heb ik zelfstandig de voorbereidende fase van het project uitgevoerd. Bij de daadwerkelijke implementatie heeft Arnoud, zoals op voorhand was afgesproken, de projectleiding overgenomen. Daarmee eindigde mijn inzet binnen het pensioenfonds echter niet. Vanwege het succes van mijn bijdrage en door de extra druk binnen de organisatie heb ik mijn inzet binnen de organisatie direct na het onderzoek vervolgd als projectofficer. Als team en in goede samenspraak met Arnoud hebben we de klus die gedaan moest worden vervolgens geklaard.

Arnoud Ringelberg, interim professional

Het klopt inderdaad wat Marc Simon aangeeft. Onze plezierige samenwerking bij het pensioenfonds heeft zelfs geleid tot een samenwerking in bredere zin. Zo hebben we samen (en met enkele andere specialisten) een coöperatie-concept voor de toekomstige pensioenvoorziening van ondernemers bedacht. Het is bijzonder gewaardeerd dat Paul nadat hij van dit initiatief hoorde ons heeft geïntroduceerd bij Pieter Omtzigt, de pensioengoeroe van de Tweede Kamer.

Dat initiatief van Paul ontstaat vanuit het wederzijds delen van informatie tijdens de gesprekken die we voeren. Sinds de start van onze lange samenwerking zijn er al diverse leuke gesprekken geweest. Ik vind het daarbij prettig om met Paul te kunnen sparren, niet alleen over de opdracht maar ook over de interim-markt en mijn carrière-perspectief.

Samenvattend, en dan 'spreek' ik ook voor Marc Simon, de samenwerking met Quermo is een vruchtbare samenwerking waar Marc Simon en ik nog jaren plezier van hopen te hebben.

Paul van Bijsterveldt, Quermo

Arnoud is een echte inhoudelijke pensioenspecialist en Marc Simon heeft een actuariële achtergrond en een brede werkervaring als consultant. Wellicht niet meteen het type interim professionals waar je aan denkt als je leest dat de specialisatie van Quermo ligt bij de bemiddeling van interim professionals die werkzaam zijn in de vakgebieden Finance en/of Risk. Toch passen Arnoud en Marc Simon goed bij de propositie van Quermo. Dat heeft te maken met de rollen die ze via Quermo uitvoeren als projectmanager en management consultant. Naast dit soort professionals bemiddelt Quermo ook andere vakspecialisten als actuarissen, solvency-, basel- en LEAN-specialisten. Voor meer informatie ben ik persoonlijk bereikbaar via 0622795459.